A Forest Stewardship Council ®-t, magyarul Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsát, az erdők fenntarthatóságának biztosítására alapították. Az FSC által definiált normák hivatottak egy környezetbarát, ugyanakkor ökonómiailag vállalható erdőgazdálkodás létrehozására. A minősítés szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak betartják a szervezet magas követelményeit, szabványait és előírásait, az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos termelés, gyártás feltételeinek. A felhasznált fa felelősségteljesen lett kivágva, egyenként lett kiválogatva, majd a helyén új fa lett ültetve.

A minősítés során figyelembe vett szempontok közé tartozik például, hogy a felelős erdőgazdaságok védik az erdőket, céljuk, hogy megtartsák azok környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági egyensúlyát. Ez azt jelenti, hogy a tanúsított erdőkben folyó fakitermelés minimálisra csökkenti az erdő élőlényeire gyakorolt hatást, nem pusztítottak el természetvédelmi területeket, nem használtak veszélyes növényvédő szereket és nem termeltek génmódosított fafajtákat, emellett az erdőgazdaságot úgy tervezik és irányítják, hogy a helyi közösségek részesedjenek a gazdálkodás hosszú távú előnyeiből, nyereséges legyen, de a megtermelt profit ne veszélyeztesse a jövőbeni faállományt, vagyis az erdő regenerációját és fenntarthatóságát.
Az FSC Független ellenőrző szervezeteket foglalkoztat, hogy az erdőgazdálkodás menetét kiértékeljék, ellenőrizzék, hogy a cégek az FSC szabványoknak megfelelő termékeket tartanak készleteiken, melyek ténylegesen FSC szabványú forrásokból származnak. Ez bizonyítja, hogy az FSC logós termékekben megbízhat.

FSC - Forests for All Forever

Az FSC jelölés megtalálható papír termékeken, kiadványokon, csomagoló anyagokon, bútorokon, de kapható már FSC minősítésű gumikesztyű is. A különböző termékeken megjelenő FSC jelzés a fogyasztóknak azt jelzi, hogy az általuk választott termék alapanyaga nyomon követhető az előállítás teljes folyamatán keresztül.

2016-ban a Regispan Kft. is megkapta az FSC minősítését.